Clinica Medicala Asclepion, de sanatatea ta ne ocupam noi
Clinica Asclepion

Piatra Neamț, Str. Cuejdi nr. 6
Telefon: 0233232324 / 0371055460

Roman, Str. Bogdan Dragoș, nr. 87
Telefon: 0787419223

Târgu Neamț, Str. Mihail Sadoveanu, nr. 5
Telefon: 0751910581

Telefon: 0233 232 324

Telefon: 0371 055 460

Social Media
 

Despre noi

Clinica Asclepion a fost fondată în 2003, în Piatra-Neamț, cu scopul de a aduce în judeţul Neamţ şi în regiune un nou mod de abordare a serviciilor medicale – centrat pe oameni și bazat pe încredere și transparență – pentru angajaţii companiilor, pentru pacienți şi familiile acestora.

În cadrul Clinicii Asclepion, punem la dispoziția pacienților noștri servicii medicale de înaltă calitate și aparatură medicală de ultimă generație, într-un climat de profesionalism, empatie şi grijă față de pacient. Portofoliul Asclepion include peste 25 de specialități medicale, de la medicină de familie și medicina muncii, până la cardiologie, diabetologie și chirurgie generală.

a Viziune

Viziunea noastră este să fim prima alegere pentru pacienții din județul Neamț pentru servicii medicale integrate.

a Misiune

La Clinica Asclepion, oferim siguranța unui diagnostic și a unui tratament corect, printr-un act medical dinamic și adaptat fiecărui pacient în parte, punem preț pe prevenție, iar fiecare pacient se bucură de respectul, dăruirea și profesionalismul întregii noastre echipe medicale. Prin implementarea continuă şi eficientă de noi servicii medicale, asigurăm un sistem de sănătate accesibil şi adaptabil nevoilor în schimbare ale societății.

a Valori
  • Familie
  • Iubire
  • Sănătate
  • Respect
  • Integritate
  • Responsabilitate

Vocația mea este medicina de familie și mediul rural. Pe termen lung, îmi doresc să facilitez accesul la servicii medicale de calitate, profesioniste, pentru un număr cât mai mare de pacienți din mediul rural al județului Neamț, indiferent de vârstă sau statut social. - Dr. Doina Crețu, Director General Clinica Asclepion

Povestea Clinicii Asclepion

Așa a început povestea noastră…

În 2003, când dr. Doina Crețu a luat decizia înființării unui cabinet de medicina muncii.

Ideea Clinicii Asclepion s-a născut din dragostea pentru studiu și medicină, dintr-o preocupare constantă pentru domeniul sănătății și din dorința de a inova în domeniul serviciilor medicale, pe plan local și regional.

Numele „Asclepion”, găsit tot prin intermediul cărților, provine de la numele zeului medicinei în mitologia greacă – Asclepios – în cinstea căruia au fost ridicate numeroase temple de vindecare fizică și spirituală, ce aveau rol de clinici medicale, iar fiecare dintre aceste centre purta numele de Asclepeion sau Asclepion. La templul de vindecare situat în insula grecească Kos, se spune că ar fi fost instruit chiar Hipocrate, părintele medicinei moderne.

Fondatoarea Clinicii Asclepion, dr. Doina Crețu, medic specialist de sănătate publică și management și medic de familie, a crescut într-o familie iubitoare de cărți și cultură, iar dorința de a face bine s-a manifestat de timpuriu, urmând-o pe întreg parcursul carierei sale. Atât ea, cât și sora sa au devenit medici, iar pentru că nimic nu e întâmplător, ulterior a aflat că bunica partenerului său de viață a fost o bună cunoscătoare a plantelor medicinale și a întrebuințării acestora în scopuri curative.

Clinica Asclepion propune un nou mod de abordare a serviciilor medicale – centrat pe oameni și bazat pe încredere și transparență – pentru angajaţii companiilor, pentru pacienți şi familiile acestora. Misiunea Asclepion este de a face serviciile medicale de calitate accesibile tuturor pacienților, indiferent de mediul din care provin – o consecință firească a legăturii puternice pe care fondatoarea clinicii, Dr. Doina Crețu, o are cu mediul rural, ea însăși copilărind în satul Mănăstireni din județul Cluj, iar mai apoi punând bazele carierei sale ca medic specialist medicină de familie în satul Bicazu Ardelean, județul Neamț.

Misiunea Asclepion este de a oferi servicii medicale accesibile la standarde internaționale, definite de profesionalism, empatie și respect pentru fiecare pacient în parte. Printr-o rețea de clinici și puncte de lucru în continuă dezvoltare și modernizare, cu ajutorul unei echipe de medici specialiști și asistenți medicali foarte bine pregătiți, Clinica Asclepion își propune să aducă medicina mai aproape de oameni, să trateze prin metode moderne și să educe pacienții cu privire la importanța prevenției, prin încurajarea acestora să adopte un stil de viață sănătos și armonios.

Suntem de 18 ani în slujba sănătății, cu o echipă de 80 specialiști care deservesc 12 localități de pe raza județului Neamț, cu peste 55000 de pacienți tratați.

Și povestea merge mai departe…

DECLARAȚIA FONDATORULUI ÎN ANUL 2021: „Vocația Clinicii Asclepion este rurarul și medicina de familie.”